Registeren
ALEZ academie Noord-Brabant | Breda 0620962394 silvie@alez-academie.nl https://alez-academie.nl

Kom je ook verder groeien bij ALEZ?

ALEZ staat voor Academie voor Leren en Zelfstandigheid en biedt sinds 2020 onderwijs en stages aan jongeren (16+) met een verstandelijke beperking voor na het VSO of Pro. We zitten in Breda, maar trekken jongeren uit de wijde omgeving. Ons doel is om de jongeren zo zelfstandig mogelijk op te laten groeien, zodat ze hun plek in de samenleving kunnen en durven innemen.
We bieden drie dagen kleinschalig onderwijs (max 1 op 5), waarbij we uitgaan van persoonlijke leerdoelen. We richten ons op cognitieve vaardigheden (lezen, schrijven, rekenen), sociaal emotionele vaardigheden en alles wat daarbij komt. Daarnaast lopen onze jongeren twee dagen individuele stages zoveel mogelijk bij gewone bedrijven en organisaties die we zelf zoeken en begeleiden. Bij het zoeken van de stages gaan we uit van de wensen, dromen en talenten van de jongeren.
Onze stages en onderwijs organiseren we inclusief: in de samenleving, met anderen zoals MBO-studenten. In 2023 wonnen we hiervoor de landelijke INCAward: we zijn de opleider in Nederland die ze het meest in zet voor zichtbaarheid en inclusie van mensen met een beperking. We stellen geen eisen aan het instapniveau, wel aan een leergierige, open houding. Bel of mail, we horen graag van je!

Direct contact

  • Hidden