Registeren
Ed 53 jaar Noord-Brabant | Roosendaal www.engelander-tt.com

Maatschappelijk werk en Psychosociale hulpverlening voor iedereen.

Als (bedrijfs)maatschappelijk werker en psychosociaal hulpverlener is het mijn doel mensen weer te laten vertrouwen op eigen kracht en kunnen. Dat betekent een gezamenlijke zoektocht naar wensen, verlangens en mogelijkheden. Daarbij maak ik veelal gebruik van de methode Oplossingsgericht werken en de “eigen wijsheid” die ieder mens in zich heeft. Vaak is die eigen kracht door omstandigheden ondergronds gegaan, maar hij zit er wel. En word je opnieuw in verbinding gebracht met jouw mogelijkheden en je eigen, bij jou passende oplossingen.

Engelander Trajectbegeleiding & training is een onafhankelijke particuliere praktijk. U huurt mij in volgens een vast tarief. U kunt bij mij terecht voor diverse vragen en problemen op psychosociaal of psychosomatisch vlak.

Bijvoorbeeld:

• problemen met de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen; overlijden, scheiding, ziekte, discriminatie, mishandeling en verlies van werk

•problemen in de omgang met anderen, bijvoorbeeld; partner, ouders of kinderen

• problemen als gevolg van eenzaamheid

• vragen omtrent uw eigen functioneren

• vragen over afstemming werk en privé

Werkwijze:

Als maatschappelijk werker ondersteun ik bij het oplossen van en/of leren omgaan met problemen in het dagelijkse leven of op het werk. Dit kan een korte-, maar soms ook een langdurige behandeling zijn.

– in sommige gevallen kan de hulpverlening heel eenvoudig plaatsvinden per e-mail

– daarnaast is het mogelijk om via de telefoon een probleem te bespreken. Meestal maak ik dan een terugbel afspraak, zodat ik op een geschikt moment met u kan praten

Bij hulpverlening waarbij een aantal gesprekken nodig zijn is de werkwijze als volgt:

– het begint met een intakegesprek, waarin al uw persoonlijke vragen aanbod komen

– vervolgens wordt samen met u een plan gemaakt en krijgt u vooraf duidelijkheid over het aantal te voeren gesprekken

– de gesprekken vinden altijd plaats bij u thuis.
.

 

Direct contact

  • Hidden