Registeren
Egeltje Prikkel Utrecht | Utrecht Mgr. van de Weteringstraat 75 0681575724 info@egeltjeprikkel.nl https://www.egeltjeprikkel.nl

Begeleiding bij natuurbeleving voor mensen met een beperking

Er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor de positieve invloed van de natuur op mensen met een beperking. Zo kan contact met de natuur leiden tot een vermindering van stress en angst, het verbeteren van de stemming en het vergroten van het gevoel van welzijn en zelfvertrouwen. Ook kan contact met de natuur leiden tot een verbetering van fysieke activiteit en afname van gedragsproblemen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de natuur kan betekenen voor mensen met een beperking. Het is duidelijk dat de natuur een belangrijke rol kan spelen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Hoe de begeleiding bij natuurbeleving eruitziet, kan heel erg verschillen. Er wordt rekening gehouden met de ondersteuningsvraag en behoeften van de persoon die deelneemt aan de begeleiding en er kunnen aanpassingen worden gemaakt waar nodig om de deelname te vergemakkelijken.

Bij Egeltje Prikkel is volledige 1 op 1 begeleiding mogelijk, die op maat wordt vormgegeven om zo aan jouw persoonlijke wensen en behoeften te voldoen. Kom je mee genieten van de wonderlijke schoonheid van de natuur?

Direct contact

  • Hidden