Registeren
H.I.P. Pedagogische begeleiding 34 jaar Gelderland | Groesbeek www.hulpinpraktijk.nl

HIP biedt pedagogische begeleiding voor kinderen en volwassenen. Het gaat daarbij om hulp bij een beperking, bij opvoeding én advies & coördinatie.

HIP Hulp in Praktijk

HIP (Hulp in Praktijk) biedt pedagogische begeleiding. Het gaat daarbij om begeleiding van kinderen en jong volwassenen in de breedste zin van het woord. HIP geeft antwoord op opvoedingsvragen van ouders en verzorgers. HIP levert maatwerk bij een beperking of een gedragsprobleem en zorgt bovendien voor hulp aan huis waar dat nodig en gewenst is. HIP hanteert flexibele werktijden om het contact ook voor werkende ouders haalbaar te maken. Want in goed overleg, is er heel veel mogelijk.

Visie

Ieder individu is uniek in zijn of haar bestaan, niemand is hetzelfde. Of het gaat om een kind met een gedragsprobleem, een volwassene met een beperking of om ouders met een vraag over de opvoeding van hun peuter, iedereen is welkom bij HIP. Iedere situatie is anders en daarom zorgt HIP voor pedagogische begeleiding op maat.

Hoe werkt het?

De regie ligt bij het individu, het kind of de volwassene, waarbij vervolgens samen naar de antwoorden worden gezocht. Bij HIP wordt uitgegaan van de mogelijkheden van kinderen en volwassenen. De kwaliteiten, waarvan sommige het bestaan niet eens weten, worden centraal gezet. HIP werkt vanuit een laagdrempelige en toegangelijke sfeer zodat de pedagogische begeleiding zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel. Juist dat positieve gevoel zal zorgen voor meer doeltreffendheid.  

 

Direct contact

  • Hidden