Registeren
NoaLies Overijssel | Rijssen 06-40915207 wonen@noalies.nl https://www.noalies.nl/

NoaLies wonen II

NoaLies wonen II opent medio zomer 2024 een nieuwe kleinschalige 24/7 woonlocatie in Rijssen. In het huis komen 7 mensen te wonen met een verstandelijke beperking. Zij wonen op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Even relaxen in de tuin, samen TV kijken of met elkaar de dag doornemen; het lijkt in vele opzichten wel een beetje op het leven in een groot gezin. Dit wordt vorm gegeven door een gezamenlijke huiskamer en keuken, badkamer, tuin en een individuele zit/slaapkamer. De inrichting, de sfeer en de manier van met elkaar omgaan maken dat er één gevoel overheerst zodra je binnenstapt: de bewoners zijn hier thuis en hebben het goed met elkaar. De bewoners gaan overdag naar de dagbeleving.

Bewoners krijgen ondersteuning en begeleiding van een vaste groep begeleiders. De zorg wordt aangepast aan de zorgvraag. Wij stimuleren de zelfredzaamheid!

De financiën voor de zorg komen uit een PGB dat door het Zorgkantoor op grond van de CIZ indicatie wordt verstrekt. De huur betalen bewoners uit eigen middelen. Voor toekomstige bewoners is een aantal eisen vastgelegd waaraan moet worden voldaan:
– Een indicatie in het kader van de WLZ (VG5 of VG6)
– Beschikken over een PGB, eigen inkomen en passen binnen de groep.

Direct contact

  • Hidden